Firkantet trampolin

Firkantet trampolin fra Berg

Man ser ikke så mange af de firkantede trampoliner, men det er bestemt ikke fordi de ikke er gode at hoppe på, blot fordi de er relativt nye på markedet, og der er bestemt mange fordele ved en firkantet trampolin fremfor en rund eller 6 kantet trampolin. Man kan få begge som en Berg trampolin, altså mærket Berg som absolut er kendt som noget af det bedste indenfor trampoliner, netop også derfor de fører de firkantede trampoliner i deres udvalg, man kan enten få en traditionel trampolin eller en nedgravningstrampolin, så der er frit valg på alle hylder.

Nogen påstår at en firkantet trampolin er bedst, men er det sandt, det vil vi prøve at klargøre her i indlægget, også kan du selv tage stilling til hvad du måtte foretrække.

For at synliggøre alle fodelene og ulemperne ved diverse trampoliner, vil vi gennemgå dem en efter en og få en ide om hvad de forskellige slags har af egenskaber.

Rektangulær trampolinVi starter med de rektangulære trampoliner, disse er næsten aldrig set i almindelige husstande, og bliver som regel brugt af professionelle udøvere af spring, en af grundene til dette er nok prisen, pga. deres unikke udformning kræver de langt mere understøttelse og det gør dem naturligvis dyrere, grunden til de bliver benyttet af spring udøvere er at man kan få en bedre spring kraft pga. den ene langside som jo er noget længere end hvad man ser i både firkantede og runde trampoliner. Netop pga. af den stærkere understøttelse, kan de fleste rektangulære trampoliner også klare vægt fra 150-200 kilo som regel.

Rund trampolinDe runde trampoliner ses mest i haver hos os almindelige danskere, grunden til dette er prisen, de er ofte de billigste af alle de forskellige slags trampoliner, men dette betyder også at runde trampoliner som regel kun kan klare 100-150 kilo, alt efter hvor meget man er villig til at ofre, nogen af de allerbilligste kan kun klare helt ned til 80 kilo, noget man absolut skal tage højde for når man køber en billig trampolin. Fordelen ved de runde trampoliner er nok at der efterhånden kan købes en masse ekstraudstyr til disse, dette kan man fordi efterspørgslen er stor på runde trampoliner, udstyr som telt overdækning, basketball net o.s.v. er blot nogen af disse ekstra ting man kan købe.

Oval trampolinDe ovale trampoliner er også forholdsvis nye på markedet, men de er kommet fordi der er nogen små fordele ved disse. Pga. udformningen er springkraften meget større overalt på trampolinen end ved en rund trampolin, hvilket giver et indtryk af at have mere plads end på en rund trampolin. De ligger prismæssigt lidt højere end de runde trampoliner, men hvis man ønsker lidt mere springkraft og bedre virke også ude i siden af trampolinen er disse penge godt givet ud.

Ottekantet trampolinDe ottekantede trampoliner er et kapitel for sig selv, vi har ikke set eller hørt om nogen fordele ved disse, men stadig er de blandt de dyreste man kan købe, den eneste årsag til at få sig en ottekantet trampolin er pga. de er unikke og ikke ses ret mange steder, det er faktisk kun for at skille sig ud det giver mening at købe en af disse.

Så til en firkantet trampolin:

Firkantet trampolinSidst men ikke mindst kommer vi nu til en firkantet trampolin, denne på billedet er en Berg trampolin, og de fåes i 2 slags, en nadgravningstrampolin og en traditionel på ben. Det som bekymre flest folk mht. firkantede trampoliner er den plads de optager, de fleste synes en firkantet trampolin optager mere plads end en rund trampolin, og det er naturligvis rigtigt i nogen grad, men det er ikke meget vi snakker om, tror mere det er fordi det ser ud som om en trampolin som optager en firkant i haven ser større ud, men realistisk fylder de stort set det samme. Det er nok mere et spørgsmål om smag og havens indretning som bør afgøre hvilken type man vælger.  En firkantet trampolin har ikke samme springkraft som de andre, dette gør at disse er perfekte til familier med meget små børn, og hvor man ikke ønsker de kommer alt for højt til vejrs! En anden fordel er at der kan købes meget ekstraudstyr til firkantede trampoliner, det er nemmere at fremstille og gør også at det er billigere.

De 2 modeller fra Berg trampolin:

Firkantet trampolin fra Berg (nedgravningstrampolin)

Firkantet trampolin fra Berg (trampolin på ben)